3-1Такий альбом з роботами юних художників, вихованців мистецької школи Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, побачив світ. Усі автори – учні викладача образотворчого мистецтва, лауреат мистецької премії імені Олени Кульчицької, відомий тернопільський митець Богдан Федорів. Саме він і підготував таке видання.

В альбомі представлена 51 робота учнів. Кожна з них — небуденна, оригінальна та створена у різних жанрах.

«У цьому виданні ми презентуємо підбірку творчих робіт юних художників, які є своєрідною екскурсією, розповіддю про палаци та замки нашого краю. Разом вони творять неповторний образ чудового Тернопілля, — розповідає Богдан Федорів. —  Кожен учень бачить наш край по-своєму і завдяки цьому творчі роботи є надзвичайно різноплановими. Це видання задумане не як виклад його повної історії, а передусім як спроба привернути увагу до наших забутих і занедбаних замків, повернути пам’ять про них».

Творчі роботи представили юні художники Інга Дудаш, Софія Чоловічок, Марта Кекот, Вероніка Слободян, Іванна Заставецька, Анастасія Кравець, Вероніка Борщівська, Яна Бутковська, Анастасія Кошевська, Ілона Калашник, Олеся Бетлей, Романна Валіон, Діана Марценюк та інші.

Нагадаємо, на початку цього року Богдан Федорів підготував  каталог-альбом «Сім чудес Тернополя на барвистій палітрі юних художників», у якому  представлено 32 роботи юних художників, що зображають найвизначніші історичні пам’ятки Тернополя.

3-43-6

3-73-8

3-03-2

3-33-5

Мітки: , ,