74У напівтемряві, при свічках та з ліхтариками мобільних телефонів зібралися студенти Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької у залі коледжу, щоб відсвяткувати День студента. «Відсутність електропостачання не може завадити провести цей давно запланований мистецький вечір», — так вирішили хлопці та дівчата.

На сцені звучали пісні з репертуару Таюне – «Солодкі сльози» виконала Христина Микитин, з репертуару Джамали – пісню-переможицю Євробачення «1944»  представила Катерина Юськів. Тріо у складі Катерини Юськів, Єлизавети Руденької та Христини Микитин виконали попурі з творів Мирослава Скорика (концертмейстер Микола Сакундяк).

 Власну пісню «Сім світів» виконав автор слів та музики, студент коледжу Петро Турчин. Акомпанував йому Віталій Маркевич, який здійснив аранжування твору.

Зарядив позитивною енергетикою студентів ансамбль хлопців-ударників з відділу «Оркестрові духові та ударні інструменти» у складі Михайла Кріля, Анатолія Бондарчука, Вадима Громадського та Віталія Труся.

Уже традиційно не обійшлося на студентському вечорі і без дружнього шаржу на викладачів, показавши кілька сценок спілкування педагогів із студентами. Була і вікторина на знання не лише з фахової царини,  а й краєзнавчої та нині актуальної – воєнної.

50

«Насправді ж про студентство знаєм ми багацько. І не з книжок – з життєвих ситуацій. Про сесію зимову й літню ми знаєм більше, ніж аби хто. Про всі секрети маскування, сидіння по ночах до рання. Про чай з канапкою на парі, про сон з відкритими очима десь в підвалі. На жаль, цей рік сидіння кожного на своєму фронті. Хтось в окопі, а хтось десь на роботі. У кожного своя важлива справа – допомогти країні, щоб вона ще більше розквітала. І пам’ятати кожну вбиту на війні людину, щоб нам це дужче додавало сили. Бо кажуть, що Герої не вмирають… Тоді ж чому звання посмертно їм вручають? Війна навчила нас насправді жити, не через рік десь щось робити. Робити зараз, потім ніколи не тужити. То ж дякуємо воїнам за волю, за змогу бути зараз тут собою. І в знак пошани всім полеглим – хвилина мовчки з «дякую» у серці…» — такими словами звернулася до студентства організаторка вечора, ведуча, президент студентської ради коледжу Катерина Зволинська.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих захисників нашої землі.

Керівник коледжу Сергій Маловічко, вітаючи студентсво,  відзначив подяками тих студентів, які брали активну участь  у концертах на підтримку Збройних сил України.

6061

5163

6465

6667

6870

7172

7352

5354

5556

5758

59

Мітки: ,