3-4Діана Чубак, випускниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, з початком війни організовувала у США благодійні концерти для підтримки Збройних сил України. На них звучать твори лише українських композиторів.

«Коли розпочалась війна,  дуже хотілось щось робити і бути дієвою і помічною для України… Так і виникла ідея благодійних концертів, де звучаттме лише українська музика. Проект називається «Music for Ukraine” («Музика для України»). Вдалося організувати десь 10 таких концертів, і ми назбирали близько $50,000. Людей було надзвичайно багато на кожному концерті і всі висловлювали неймовірну підтримку Україні і захоплювались красою української музики», — розповіла Діана.

На концертах грали переважно четверо музикантів. Діана – піаністка співпрацювала з музикантами: Андрій Ісаков — скрипаль, Джош Бермюдез – віолончеліст, Максим Махлай — композитор, бандурист, піаніст. За словами дівчини, музиканти відновили концерти, розширили репертуар  і знову збирають кошти для наших захисників.

Діана – випускниця 2014 року, навчалася у класі викладачки Лесі Корній на відділі «Фортепіано». Продовжила студіювання у Львівській музичній академії в класі Оксани Рапіти. Багато концертувала, була лауреатом багатьох конкурсів. Зараз працює і навчається в Америці  на другому році докторантури у коледжі-консерваторії музики при університеті Цинциннаті.

Нещодавно вона відіграла сольний концерт виключно з творів українського композитора Сергія Борткевича. Програма складалась лише з творів композитора: «Лірика нова», «Соната 2», «Кримські ескізи». Днями Діана представила мистецькій американській спільноті лекцію-концерт на тему: «Музика нескорених: Борткевич, Лятошинський, Барвінський».

 3-13-2

3-03-3

 

Мітки: , ,