101Сьогодні, 8 квітня, свій чудовий день народження святкує Маргарита Євгенівна Лугова, викладачка, за плечима якої величезний педагогічний та концертмейстерський досвід, людина, яка протягом десятків років невтомно передає свої знання та вміння численним студентам Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької.

Маргарита Євгенівна народилася в Ужгороді, закінчила Ужгородське музичне училище по класу фортепіано (клас викладача Д.Є.Задора), Львівську державну консерваторію ім.М.Лисенка (клас проф. О.Л.Ейдельмана, доц. К.С.Донченка). Педагогічну діяльність розпочала в 1960р. у Дрогобицькому музичному училищі на відділі спеціального фортепіано.

У 1964 переїхала в Тернопіль і до сьогодні викладає в Тернопільському  мистецькому фаховому коледжі ім.С.Крушельницької. Працювала концертмейстером в класах викладачів М.С.Штепури, А.І.Лебовича, Р.Є.Теленка. Поряд зі своїми студентами брала активну участь в концертному житті училища, міста та області, виступала разом з Романом Теленком, Аллою Білинською, Ніною Хохловою. Виконувала обов’язки голови предметно-циклової комісії «Концертмейстерський клас та камерний ансамбль».

Значна частина її студентів здобули вищу фахову освіту в консерваторіях та аспірантурах, працюють за фахом в Україні та за кордоном.

Педагогічний та студентський колективи щиросердно вітають Вас, шановна Маргарито Євгенівно! Сонця Вам в душі, музики в серці, гармонії, доброти, щирості навколо Вас, надійного здоров’я та ще багато Божих ласк! З роси та води на многії літа!

Мітки: , , ,