5-00Вихованці Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької  спробували себе як актори. І виступили вони на малій сцені Тернопільського драматичного театру імені Т.Г.Шевченка, зірвавши і бурхливі оплески, і вигуки «Браво!».

Акторський дебют став можливим завдяки викладачу Андрію Оленину, який провадить у коледжі предмети «Майстерність актора» і «Сценічну підготовку».

Прологом до театрального вечора була проза Лесі Українки  «Твої листи завжди пахнуть зов’ялими трояндами». Студенти показали  уривки з вистав «Наталка Полтавка» Івана Котляревського, «Мартин Боруля» та «Безталанна» Івана Карпенко-Карого, «Украдене щастя» Івана Франка, «Ревізор» Миколи Гоголя,  «Фея гіркого мигдалю»  Івана Кочерги.

5-7

«Наші студенти самі не знають,  наскільки вони талановиті, — наголосив після дебюту керівник коледжу Сергій Маловічко. – І завдання педагога – розкрити ці таланти, дати віру та можливість їм розвиватися. І нині ми побачили, що це можливо».

У ролі акторів виступили четвертокурсники відділу «Спів» Надія Сачко, Петро Гаджала, Олександр Радевич, Юлія Хруставка, Катерина Юськів, Христина Микитин, Єлизавета Руденька, Еліна Боднар, Ілона Задвірна. І допомагали їм студенти ІІІ курсу Давид Добринський та Володимир Витягловський.

«Наші студенти — молодці! Переконаний, що з такими талантами вони можуть виступати і на провідних  сценах театрів», — додав Андрій Оленин.

Під час дебютного показу студенти зібрали майже три тисячі гривень, які спрямують на лікування пораненого випускника коледжу, а зараз воїна Богдана Івахіва.

5-15-2

5-35-4

5-55-6

5-135-9

5-85-10

5-115-12

5-0

Мітки: , ,