3-0Мистецька спільнота краю зібралася у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї на урочисту імпрезу «Краса, творена серцем». Присвячена вона була Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Щирі вітання приймали представники культурного фронту Тернопільщини від влади та громадськості. Відзнаки також отримали і викладачі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Грамотами департаменту культури та туризму обласної військової адміністрації отримали Оксана Козира, викладачка предметно-циклової комісії «Концертмейстерський клас та камерний ансамбль», Наталія Качур, викладачка відділу «Оркестрові струнні інструменти», Наталія Присіч, викладачка відділу «Спів», Михайло Левицький, концертмейстер відділу «Оркестрові духові та ударні інструменти». Грамоту ОВА отримав викладач відділу «Народні інструменти» Дмитро Губ’як. Нагородами вони відзначені «за високий професіоналізм, сумлінну творчу працю, вагомий особистий внесок у розвиток національної культури».

Традиційно святкова імпреза була сповнена і мистецькими виступами.  Були музичні подарунки і від мистецького коледжу: від струнного квартету відділу «Оркестрові струнні інструменти», бандуриста, заслуженого артиста України Дмитра Губ’яка, першокурсника відділу «Оркестрові струнні інструменти» Остапа Козири (клас викладача Олександра Татарінцева).

Окрасою професійного дня було і відкриття унікальної виставки дерев’яних скульптур «Іван Мердак. 90 років», яка вже впродовж року мандрує Україною і присвячена творчості великого майстра, видатного скульптора, заслуженого майстра народної творчості України, який багато років жив і працював у Тернополі.

3-43-5

3-73-8

3-93-11

3-33-1

3-2

 

 

Мітки: , , , , , ,