72Протягом двох днів спілкувався із студентами та викладачами Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької педагог з Німеччини Йоахім Шефер.

Пан Йоахім займався зі студентами, приділяючи значну увагу вокальній техніці та німецькому репертуару. Участь у майстер-класі взяли студенти 2-4 курсів відділу «Спів».

«Йоахім Шефер багато років присвятив себе викладанню, – каже голова предметно-циклової комісії «Спів» Вадим Дарчук. — Одним з напрямків його роботи є навчання талановитих людей, які хочуть навчатися або навчаються співу, готуються до прослуховувань в академіях чи на конкурсах. Спілкування було надзвичайно цікавим, пізнавальним та корисним не тільки студентам, а й нам, викладачам».

Німецький гість розповів педагогам коледжу про систему музичної освіти Німеччини та її особливості, поділився власним мистецьким досвідом. «Ми також домовилися про подальшу співпрацю та організацію тривалішого майстер-класу», — додав Вадим Дарчук.

Довідково. Йоахім Шефер – німецький оперний співак (тенор), хорист, викладач вокалу. Вивчав оперний спів у професора Елізабет Глаузер (Берн/Фрайбург). Ще студентом його прийняли до додаткового хору Театру Фрайбурга/Брайсгау. Як соліст дебютував на вільній сцені в «Малій опереті».  Більше десяти років працює на оперних сценах Німеччини. Брав участь у різноманітних оперних та концертних постановках як соліст і хорист. Його репертуар складається переважно з німецьких романтичних ролей. Отримав кваліфікацію викладача співу та голосової підготовки (GPZ) у професора Герхарда Фаульстиха та проф. Вольфрама Зайднера у Федеральній асоціації німецьких викладачів співу.

Йоахім Шефер викладає в Берліні, а також в Україні як приватний репетитор для студентів.

7374

7571

Мітки: , ,