12-0Ірина Демчук, випускниця, а нині працівниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, нагороджена грамотою Тернопільської обласної ради з нагоди 155-річчя Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

Відзнаку вручив перший заступник голови обласної ради Володимир Болєщук під час урочистої академії до річниці товариства, яка відбувалася в Українському домі «Перемога», «за активну громадянську позицію ,вагомий внесок у розвиток освіти культури та мистецтва Тернополя та Тернопільської області, просвітницьку діяльність, популяризацію національних цінностей».

«Культурний фронт також працює на перемогу, — сказала Ірина Демчук. – Адже усі наші благодійні концерти, заходи, акції упродовж майже двох років спрямовані на одне – збір коштів для потреб наших захисників з різних підрозділів та бригад: кому на авто, кому – на дрони, кому – на рації… Словом, на те, що найбільше необхідно і чого просять наші воїни».

З часу повномасштабного вторгнення  брала участь у сотнях концертів, організованих  як «Просвітою», так й іншими громадськими організаціями та фондами, на Тернопіллі та у сусідніх областях й інших державах.

Ірина Демчук – активна просвітянка, заслужена артистка естрадного мистецтва України ,  телеведуча, членкиня національної спілки журналістів України, лауреатка Міжконтинентальний радіо -фестивалю української пісні «СПІВАЙ РІДНОЮ» (США, Сакраменто, Каліфорнія), переможниця багатьох конкурсів та фестивалів, учасниця благодійного волонтерського проєкту «Культурний фронт». Навчалася на відділі «Спів» Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької (тоді – державне музичне училище) у класі викладачки Валентини Болотної.

12-112-2

 

Мітки: , , ,