6-0«Виконавська майстерність та основи імпровізації» — майстер-клас на таку тему провів у Тернопільському мистецькому фаховому коледжі імені Соломії Крушельницької знаний саксофоніст Павло Гузєв.

На майстер-класі йшлося про постановки та техніки виконання на інструменті, про загальні основи виконавської практики. Обговорювалися подробиці музичної імпровізації, її суть, ритміку та про налаштування інструментів.

Із відомим саксофоністом спілкувалися студенти усіх спеціальностей відділу «Музичне мистецтво естради» та студенти відділу «Оркестрові духові та ударні інструменти». А також викладачі дитячої музичної школи №1 та  ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи ім.І.Герети.

Організував таку зустріч випускник коледжу, а нині викладач відділу «Музичне мистецтво естради»,  музикант та продюсер Андрій Мазепа.

«Студентам дуже важливі такі зустрічі, — каже викладач. – Щоб зростати та вдосконалюватися, їм потрібно переймати досвід і вкрай необхідні такі спілкування. І це ще раз підтвердив цей майстер-клас. Мені доводиться співпрацювати з багатьма талановитими музикантами, які досягли неабияких вершин.   Майстер-клас Павла Гузєва – це початок доброї традиції для нашого коледжу. Надалі організовуватиму такі зустрічі  з  музикантами різних напрямків, а не тільки естрадного».

Довідково. Павло Гузєв – саксофоніст, соліст  Державного  академічного  оркестру «Радіо-бенд Олександра Фокіна», гуртів «Вася Сlub» та  «Mazepa». Співпрацював з багатьму українськими та зарубіжними виконавцями – ВВ, «Шабля»,  Ерік Маріентал, Раймонд Паулс, гурт «Schiller», Ліз Мітчел (гурт «Boney M.») та іншими.

 

Мітки: , ,