2Важка втрата для мистецької спільноти краю.  20 жовтня 2023 року перестало битися серце Богдана Романовича Гриба — чудового педагога, викладача Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької.

Народився він 19 липня 1936 року у Львові. Закінчив Львівську консерваторію по класу домри в професора Г.М. Козакова. З 1963 року працював у Тернопільському музичному училищі (тепер коледжі) до 2021 року.

Навчав студентів гри на домрі, цимбалах, викладав диригування, основи інструментування та оркестровки.

Найулюбленіша справа, якою займався Богдан Гриб, — це оркестровки. Він робив це професійно, зі смаком і неперевершено. І зараз у репертуарі оркестру народних інструментів коледжу більша частина творів зінструментовані саме ним.

З великим успіхом Богдан Гриб керував ансамблем народних інструментів, з яким об’їздив усю Тернопільську область. Ансамбль навіть був у свій час лауреатом фестивалю  «Каунаська весна».

Богдан Романович робив оркестровки для камерного оркестру, для голосу з супроводом. Але  найбільше писав для народних оркестрів. Його партитури розходились по усій Україні. Його знали і поважали усі керівники колективів.

Богдан Гриб виплекав сотні талановитих і справжніх музикантів, які працюють у різних куточках України.

Адміністрація коледжу, викладацький та студентський колективи висловлюють щирі співчуття родині, друзям Богдана Гриба і складають щиру молитву за його світлу душу.

Спіть спокійно, Богдане Романовичу. Тепер Ви будете писати інструментовки для небесного оркестру. 

Панахида за Богданом Грибом відбудеться сьогодні, 22 жовтня, о 19.00 в капличці церкви св.Володимира і Ольги (Дружба, вул. Гетьмана Пилипа Орлика). Чин похорону — в понеділок о 10 .00.

 

Мітки: , ,