4Нарешті після суворих карантинних обмежень свято останнього дзвоника для випускників Тернопільського мистецького коледжу традиційно відбулося біля пам’ятника Соломії Крушельницькій, чиє ім’я носить навчальний заклад. Останній дзвоник пролунав для 74 цьогорічних  випускників.

29«Разом ми витримали, пережили два останні навчальні роки — училися онлайн працювати, удосконалювати гру  на інструментах, спів чи диригування, теорію музики… Ми спільно пройшли ці випробування, відкривши, водночас, нові можливості, — сказала, звертаючись до випускників, керівниця навчального закладу Лариса Римар. —  І підтвердженням цього є десятки  досягнень  наших студентів, які стали лауреатами міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Тернопільський мистецький коледж як навчальний заклад переможців відомий у різних країнах світу та Україні».

Благословив випускників на подальшу життєву  дорогу та успішне складання державних іспитів о. Василь Мокрицький, а також і мама випускника  відділу «Спів» Миколая Сиротюка – Наталія Турецька: «Вірте в себе, цінуйте себе і будьте впевненими у собі».

Упродовж усього свята біля пам’ятника Соломії Крушельницькій звучав духовий оркестр коледжу (художній керівник – заслужений артист України Василь Драгомирецький) та хор студентів відділу «Хорове диригування» (художній керівник — Андрій Голодрига), якими диригували цьогорічні випусники.  У концерті брали участь дует випускниць-бандуристок у складі Маріанни Комаречко та Софії Потерайко, прозвучала авторська пісня випускників Віталія Андрусишина та Мар’яни Вентури у виконанні випускників відділу «Хорове диригування». Музичні подарунки отримали винуватці свята і від ансамблю дівчат третього курсу відділу  «Хорове диригування (художній керівник — Юлія Шпинда-Малик), і від першокурсників, які і  оригінально вітали, і  уже показали свою виконавську майстерність на інструментах — саксофоніст Александр Данилів підкорив присутніх.

Ведучими свята були студенти ІІ курсу відділу  «Хорове диригування» Анастасія Кирилейза та Назарій Гусак.

Останній дзвоник прозвучав у руках усіх четвертокурсників, які передавали його один одному, а згодом, задумавши бажання, випустили у небо 74 різнокольорові кульки як символ того, що життя їхнє буде обов’язково барвистим.

Свято завершилося виконанням гімну коледжу (автор тексту – викладачка коледжу Марія Чорненька, автор музики – заслужений діяч мистецтв, викладач Юрій Кіцила).

А згодом, також традиційно, прозвучав духовний гімн України «Боже великий, єдиний», який виконали усі учасники свята та гості.

3433

3132

2726

2122

1620

1315

1112

85

717

Мітки: , , ,