3-0До дня першої писемної згадки про Тернопіль (15 квітня 1540 року) Богдан Федорів, викладач мистецької школи Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, зорганізував виставку творчих робіт своїх вихованців «Сім чудес у місті є….». Відбувалася вона у бібліотеці-філії №2 для дітей,  бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля».

28 юних художників представили більше 50 мистецьких творів (графіка, живопис, скульптура, вітраж). На виставці Богдан Федорів розповів про свої творчі проєкти, які зреалізовані разом із вихованцями – альбоми, каталоги, календарі, на яких представлені роботи юних художників мистецької школи: «Сім чудес Тернополя у роботах юних художників», «Сім чудес Тернопілля….», «Соломія Крушельницька у малюнках юних художників», «Замки і палаци Тернопіллля», «Кобзар очима юних художників»….  На них представлені найгарніші місця, архітектурні пам’ятки, відомі особистості  нашого краю.

На відкритті виставки виступали юні художниці Іванна Заставецька, яка  представила свій альбом-каталог «Сім чудес Тернопільщини у векторній графіці», та Яна Бутковська.

Урізноманітнили свято музичні композиції у виконанні студенток-бандуристок ІІ курсу мистецького коледжу Сніжани Яцків, Адріани Пальчик, Уляни Поліщук (клас викладача Галини Ткачук) та учнів-вокалістів мистецької школи: Марії Шевчук (клас викладачки Оксани Яворської-Штогрин), Аріни Клочко, Евеліни Шульковської та Святослава Мартиніва (клас викладачки  Марʼяни Трачук, концертмейстер Неля Гладиш).

До слова, чимало учнів, які оволодівають вокалом, навчаються ще паралельно і образотворчому мистецтву у Богдана Федоріва.

І викладача, і його учнів вітали Зіновій Гірняк, завідувач навчально-методичного кабінету Тернопільського обласного методичного центру народної творчості, Антон Гриб, заслужений майстер народної творчості України, художник.

Ознайомлювалися із виставкою і студенти Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі (викладачка Ольга Гук).

Завідувачка бібліотеки Галина Васильків відзначила учасників виставки подяками від книгозбірні. Творчі роботи юних художників можна переглянути у бібліотеці до 25 квітня.

 3-203-22

3-303-4

3-53-6

3-83-9

3-103-11

3-123-14

3-153-17

3-183-17

3-183-19

3-213-23

3-243-26

3-273-28

3-293-25

Мітки: , , , ,