12136 років тому, 20 лютого 1888 року, у Тернополі народився Василь Барвінський – піаніст, композитор, педагог, диригент. Його творчість та музичну спадщину пропагує і Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької.

Кілька років тому у навчальному закладі було засновано відкритий конкурс піаністів «На батьківщині Василя Барвінського», у якому можуть брати участь діти та молодь від 10 до 21 року. Цього року 19-21 квітня відбудуться уже треті мистецькі змагання піаністів, до яких запрошуються учасники як з України, так і з-за кордону. Долучитися до них можна як наживо, так і дистанційно.

За словами керівниці відділу «Фортепіано» Наталії Кравчук, конкурс відбуватиметься у два тури. Перший, відбірковий, тур проводиться в закладах освіти, які пропонують учнів/студентів для участі в конкурсі. А другий — у концертному залі Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької. До роботи у складі журі запрошені провідні музиканти, викладачі, професори музичних академій України та зарубіжжя.

У рамках проведення конкурсу відбудуться майстер-класи членів журі ,  а також  онлайн-трансляція конкурсу та майстер-класів.

Конкурсні вимоги та умови тут - Положення конкурсу

 

 

 

 

Мітки: , ,