00Вихованці Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької активно долучаються і до музичних конкурсів, і до дослідницької роботи. Другокурсниці Олеся Гаврилюк і Оксана Яструбчак та їхній викладач основ філософських знань Олексій Мировський взяли участь у XV Всеукраїнській науково-практичній конференції «Культурно-мистецьке середовище: творчість та технології».

Олеся Гаврилюк підготувала доповідь на тему «Йому вже 300 років, а він є актуальним для всіх поколінь, які його прочитують» (про філософію мистецтва Г. Сковороди), а Оксана Яструбчак висвітлила тему «Музика як метод пізнання в античній філософії». Викладач Олексій Мировський теж презентував мистецьку тему «Заслужена академічна хорова капела України «Трембіта»: репертуар і виконавці». Ці доповіді увійшли в збірник тез конференції, з яким можна ознайомитися на сайті НАКККіМ за покликанням: https://nakkkim.edu.ua/images/Instytuty/Akademiia/Vydannia/konferentsii/Zbirka_tez_19_10_23.pdf

«Одним із важливих завдань сучасного освітнього процесу є застосування міжпредметних зв’язків, які підвищують ефективність навчання й дають можливість студентам пізнати зв’язок одного предмета з іншими. У своїх роботах студентки прослідкували цей зв’язок і поєднали вивчення дисципліни «Основи філософських знань» із музичним мистецтвом», — розповів викладач філософії Олексій Мировський.

Організатором конференції були Міністерство культури та інформаційної політики України й Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв.

2-12-2

Мітки: , , , ,