Яна Антків, Вікторія Книш та їхня наставниця Ольга Драгомирецька

На фото: Яна Антків, Вікторія Книш та їхня наставниця Ольга Драгомирецька

Яна Антків стала лауреатом ІІ ступеня, а Вікторія Книш – лауреатом ІІІ ступеня на Міжнародному фестивалі-конкурсі музичного мистецтва «КИЇВСЬКИЙ КОЛОРИТ».  Дівчата навчаються на четвертому курсі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької на відділі «Теорія музики» (викладачка – Ольга Драгомирецька). Студентки боролися за перемогу у номінації композитор-виконавець, представивши журі власні твори.

Так, Яна презентувала «Триптих кохання» для фортепіано та солоспів «Коли б тобі бажав» для голосу з супроводом фортепіано. Вікторія — «Прелюдію b-moll” для фортепіано та  солоспів «Знайди мене» для голосу у супроводі фортепіано та двох скрипок.

Цьогоріч фестиваль-конкурс, засновником якого є Національна всеукраїнська музична спілка, відбувався уже вдесяте. Проходив дистанційно у два тури, у фіналі тернопільські студентки вибороли призові місця. Загалом у різних номінаціях претендували на перемогу майже 160 учасників.

1112

Довідково. Фестиваль-конкурс  музичного мистецтва «КИЇВСЬКИЙ КОЛОРИТ» проводиться з метою збагачення та розвитку традицій вокального та  інструментального мистецтв, розширення спектру музичних напрямів, стилів і шкіл академічного та естрадного музичного виконавства в Україні та за її межами, популяризація української, європейської і світової класики, кращих музичних зразків композиторів-сучасників    у творчості дітей, юнацтва та молоді;  виявлення і підтримка обдарованих виконавців, створення умов для піднесення художнього рівня та удосконалення виконавської майстерності, виховання естетичного смаку, задоволення потреб самореалізації і спілкування молоді за творчими інтересами, формування інтелектуальної й художньої самосвідомості молодих музикантів; обмін досвідом з питань педагогіки та виконавської майстерності; репрезентація міста Києва як культурного центру європейського простору.

Мітки: , , ,