67-67Олеся Гаврилюк, третьокурсниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, здобула третє місце на Другому Всеукраїнському конкурсі юнацької наукової творчості «Юні науковці в музичному всесвіті: у пошуках таємниць та відкриттів».

На конкурс студентка подала наукову розвідку «Мистецький портрет Дмитра Губ’яка (до питання відродження бандури харківського типу)».  Окрім ІІІ місця ця робота відзначена журі спеціальним дипломом «За найкращий творчий портрет сучасного митця».

«Олеся навчається на відділі «Народні інструменти» у класі викладача, заслуженого артиста України Дмитра Губ’яка, — розповідає наукова консультантка, викладачка відділу «Теорія музики» Марія Бородай. – Подана на конкурс робота написана про митця і його творчу діяльність як виконавця, композитора, конструктора бандур, педагога. Це перша спроба наукової діяльності для Олесі і, вважаю, що успішна».

Всеукраїнський конкурс юнацької наукової творчості «Юні науковці в музичному всесвіті: у пошуках таємниць та відкриттів» заснований Радою молодих вчених Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського і проводиться на базі вишу. Відбувається він  у форматі онлайн-конференції. Конкурсанти виступають з доповіддями за результатами власного дослідження та здійсюють їх захист перед журі конкурсу.

1-331-34

Мітки: , ,

Додати коментар