1-1Сьогодні, 15 грудня, журі конкурсу розпочало прослуховування  записів учасників V Відкритого конкурсу вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької. Мистецькі співочі змагання відбуваються дистанційно.

Заявки на участь у конкурсі подали вокалісти з багатьох регіонів України, навіть тих, де постійно тривають обстріли з боку росії. Географія учасників велика – Тернопільщина, Львівщина, Вінницька область, Київщина, Дніпропетровщина, Буковина, Харківщина, Миколаївщина, Хмельниччина.

Серед конкурсантів – вихованці музичних шкіл та коледжів, а також представники відомих в Україні мистецьких вишівКиївського національного університету культури і мистецтв, Дніпропетровської академії музики ім.М.Глінки, Національної музичної академії України, Харківської державної академії культури. Участь у конкурсі беруть виконавці від 10 до 34 років.

Цьогорічний конкурс присвячений 150-річчю від дня народження Соломії Крушельницької — всесвітньо відомої співачки, славетної уродженки Тернопілля, патронеси Тернопільського мистецького фахового коледжу, ювілей якої відзначається на рівні нашої держави.

Триватиме конкурс до 18 грудня.

Відкритий конкурс вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької  започаткований Благодійним фондом «Соломія» (голова — Лариса Римар) у 2018 році. Проводиться у партнерстві з Тернопільським мистецьким фаховим коледжом імені Соломії Крушельницької.

До складу журі щорічно запрошуються провідні діячі вокального мистецтва України та зарубіжжя.

Перші роки конкурсні змагання проходили у Тернопільському музичному коледжі ім. С. Крушельницької та у Тернопільській обласній філармонії. Урочисте закриття конкурсу, гала-концерт та нагородження переможців урочисто відбувалися у філармонії. Однак пандемія коронавірусу та згодом  війна внесли свої корективи – конкурс останні три роки є дистанційним. Водночас ці об’єктивні обставини не вплинули на рівень конкурсу та вимоги до учасників. Широким є і представництво вокалістів різних регіонів нашої країни – від заходу до сходу, від півночі до півдня.

Мітки: , ,