3-5Викладачі та студенти Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької взяли участь у ІІІ міжнародній науково-практичній конференції «У діалозі з музикою», яка відбувалася на базі Ужгородського музичного фахового коледжу ім. Д.Є.Задора.

«Мовний аспект теоретичних праць Федора Якименка та Івана Левицького» — такою була тема доповіді викладачки-методистки відділу «Теорія музики» Марії Бородай.

Третьокурсниця відділу «Оркестрові струнні інструменти» Наталія Баклаженко з науковою керівницею, викладачкою-методисткою Наталією Букало підготувала розвідку на тему «Постать Германа Жуковського в мистецькому житті України XX століття».

Крамар Ангеліна, студентка ІІІ курсу відділу «Теорія музики», з керівницею, викладачкою Надією Червінською опрацювала тему «Фанні Мендельсон та Клара Вік-Шуман: погляд на мисткинь крізь призму гендерних викликів епохи».

До конференції долучилися понад 50 учасників з різних міст України. Проводилася вона у трьох секціях: «Історичні та теоретичні аспекти музикознавства: традиції та інновації», «Українська музика як культурно-мистецький феномен», «Зарубіжна музика у дискусії сучасного музикознавства».

Модераторами конференції  були: Наталія Стинич, викладачка-методистка, голова циклової комісії «Теорія музики» Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д.Є.Задора, та викладачки відділу — Тетяна Росул, кандидатка мистецтвознавчтва, PhD, викладачка-методистка, Віра Мадяр-Новак, кандидатка мистецтвознавства, викладачка-методистка, Вікторія Кумгир-Новак.

матеріали конференції

3-03-1

3-23-3

3-4

Мітки: , , , ,