1Концерт «Пісні нескореного серця» студенти Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької присвятили захисникам та захисницям України та тим, хто на усіх фронтах наближають нашу перемогу.

Концерт розпочався хвилиною вшанування тих, хто поклав життя на вівтар волі та незалежності нашої держави. На концерті звучали народні, повстанські пісні, твори українських композиторів, поезія, пісні, народжені у час війни.

Перед глядачами витупали ансамбль дівчат відділу «Хорове диригування» (художній керівник — Галина Репетівська), ансамбль хлопців відділу «Хорове диригування» (художній керівник — Степан Канський), тріо бандуристок у складі Анастасії Гайдемської, Софії Рудакевич та Вікторії Малич (клас ансамблю Ірини Турко).

У творчість за час війни виплеснулося страждання, віра, надія. Одна з пісень народилася і у мистецькому коледжі. Пісню «Ви мене не забудьте» на слова Наталії Кушнір виконали її автори – студенти коледжу  Віталій Маркевич та Петро Турчин.

Згадували на концерті і тепер відому усьому світу «Пташку», випускницю коледжу, мужню парамедикиню з «Азовсталі» Катерину Поліщук. На сцені коледжу вона виступала неодноразово, творчий талант якої є багатогранним: співачка, поетеса, акторка. Її поезію  “Осінній прелюд» представила студентка відділу «Спів» Надія Сачко.

Війна завдала болю і тим, хто змушений був покинути малу батьківщину. Серед них і нова студентка коледжу, яка приїхала з незламного Миколаєва — Ірина Стаднічук. Вона продовжує навчатися як професійна вокаліста у класі викладача Вадима Дарчука і також виступила на концерті. Ще одна пісня прозвучала у виконанні студентки  відділу «Музичне мистецтво естради» Еліни Боднар (клас викладача Вадима Дарчука).

Минулої суботи, 15 жовтня, у Тернополі в креативному кластері «На пошті» відбувся благодійний концерт гурту «Аркан». Засновницею та солісткою, авторкою пісень гурту є талановита студентка Катруся Зволинська. У складі гурту також є вихованці навчального закладу. Одна з її пісень «Давай після війни» прозвучала на концерті. У складі гурту також — Антон Бурий, Арсен Наконечний, Ксеня Коваленко, Анатолій Боднарчук.

Україна цвістиме та розквітатиме, як повік житиме невмируща українська пісня. Завершила концерт «Червона рута» Володимира Івасюка в інструментовці заслуженого діяча мистецтв України, викладача мистецького коледжу Михайла Віятика у виконанні ансамблю студентів відділу «Оркестрові духові та ударні інструменти» у складі Олега Пискливця, Андрія Свергуна, Мар’яна Гуньки, Олега Думановського, Назарія Громяка, Михайла  Кріля.

Подякували за концерт у Тернопільському мистецькому фахово коледжу імені Соломії Крушельницької начальниця департаменту культури та туризму ТОВА Світлана Байталюк та директор обласного краєзнавчого музею Ярема Шатарський.

24

68-0

910

11

712

Мітки: , , , , ,