30Презентація альбому-каталогу «Сакральна скульптура Тернопільщини» відбувалася напередодні Міжнародного дня пам’яток та визначних місць, який відзначають щороку 18 квітня. А також присвячена 20-річчю Тернопільського обласного центру охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини, який і підготував це видання. 

33

«Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької вітає колектив Центру і з ювілеєм та з виходом у світ справді унікального, єдиного в Україні видання сакральних пам’яток. Воно не тільки презентує нашу культурну, історичну спадщину,  а й ту величезну, титанічну працю, яку здійснюють працівники для її збереження», — наголосила директорка коледжу Лариса Римар.

Презентацію книги та однойменної виставки з 20-ти банерів, які містять світлини найбільш цікавих сакральних пам’яток  Тернопілля, супроводжували виступи заслуженого артиста України, викладача мистецького коледжу, бандуриста Дмитра Губ’яка та квартету «Акорд» Тернопільської обласної філармонії.

Як зазначила керівник обласного центру охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини Марина Ягодинська, ілюстрований альбом–каталог «Сакральна  скульптура Тернопільщини» є результатом 15-річної роботи усього колективу — розвідок, поїздок областю, спілкування з мешканцями та краєзнавцями. У виданні відображено 505 сакральних скульптур Тернопільської області, що збереглися до наших днів.  До слова, є серед них пам’ятні знаки і кладовища, пов’язані із епідеміями на  Тернопіллі.

2232

3134

3536

 

Мітки: , , ,