1-0Максим Гарбуз, другокурсник-альтист Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, виборов І місце на ІІ Всеукраїнському конкурсі виконавців на струнно-смичкових інструментах імені Олександра Негоди. Ще одна учасниця конкурсу, третьокурсниця-скрипалька  Катерина Марценюк нагороджена дипломом з відзнакою.

Обоє студентів навчаються на відділі «Оркестрові струнні інструменти» у класі викладачки Ірини Воробель, концертмейстер – Михайло Левицький.

Конкурс відбувався у Луцьку. Його мета — популяризація струнно-смичкового виконавства; репрезентація кращих творів української та світової класики; виявлення та підтримка обдарованої творчої молоді; обмін педагогічним досвідом викладачів класу струнно-смичкових інструментів.

Організаторами мистецьких змагів струнників є Волинський фаховий коледж культури й мистецтв імені І. Ф. Стравінського, Волинська обласна організація Національної всеукраїнської музичної спілки за підтримки Міністерства освіти та науки України, Міністерства культури та інформаційної політики України.

 

Мітки: , , ,