22Лекцію-презентацію на таку тему представив у Тернопільському мистецькому фаховому коледжі Михайло Тимошик – депутат обласної ради, знаний на Тернопіллі фалерист та нумізмат, колекціонер, а також кандидат економічних наук, член національних спілок краєзнавців та журналістів, Наукового товариства імені Т.Шевченка.

Доповідач ознайомив викладачів та студентів коледжу з тим, які медалі, нагрудні знаки, значки, нагороди були присвячені  Соломії Крушельницькій у різні періоди нашої держави. Йшлося також і про її образ у нумізматиці та інших виробах. Михайло Тимошик не тільки здійснив екскурс в історію появи нагрудних знаків, значків чи монет, приурочених примадонні оперної сцени, а й показав експонати із власної колекції.

Зустріч із студентами та викладачами була присвячена 150-річчю від дня народження Соломії Крушельницької, яке відзначається цього року в усій Україні, а відбулася 16 листопада – у цей день 70 років тому славна уродженка Тернопілля, всесвітньо відома оперна співачка відійшла у вічність (1872-1952).

2423

Мітки: ,