1-1Головні проблеми та виклики у сучасних умовах обговорювали  у режимі онлайн керівники навчально-виробничої практики закладів фахової передвищої освіти області на засіданні методичного об’єднання, яке відбувалося на базі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької.

До розмови долучилися представники коледжів та ліцеїв Тернопілля, голова методичного об’єднання області та представники Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти.

З вітальним словом звернувся до учасників дискусії керівник мистецького коледжу Сергій Маловічко, наголосивши на важливості обговорення питань навчально-виробничої практики. Привітала учасників Лариса Стаднюк, голова методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виробничої практики фахової передвищої освіти Тернопільської області.

«Організаційно-методична практика в коледжі. Формування музиканта-педагога» — таку тему порушила та розкрила під час онлайн-спілкування завідувачка навчально-виробничою практикою ТМФК ім. Соломії Крушельницької, викладач-методист Наталія Букало.

Серед головних спікерів — Микола Хоменко, кандидат педагогічних наук, заступник директора з навчально-методичної роботи Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти, Володимир Шевченко, завідувач науково – методичного кабінету інженерно – технічної та технологічної освіти Науково – методичного центру вищої та фахової передвищої освіти, Наталія Бажанова, заступник директора з навчально-виробничої практики, ліцензування та акредитації Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола, к.е.н.,доцент.

Учасники зустрічі обговорили особливості підготовки фахівців в умовах сучасних викликів, питання практичної підготовки як важливої складової забезпечення конкурентої спроможності фахівців на ринку праці, організацію практичної підготовки здобувачів освіти в закладах фахової передвищої освіти.

Жваву дискусію викликало питання щодо організації і проведення практик у закладах ФПО в умовах воєнного стану, у якій взяли участь усі присутні.

Доповідь Наталії Букало:

1-21-3

1-41-5

Мітки: , , ,

коментарів: 1

Lariasa 4 квітня 2023 12:57

Щиро дякуємо колективу Тернопільського мистецького фахового коледжу ім Соломії Крушельницької, керівнику Сергію Маловіско,особливо завідувачці навчально — виробничою практикою Наталії Букало за професійно та компетентно організоване засідання членів обласного методичного об’єднання керівників навчально — виробничої практики закладів фахової передвищої освіти. Мирного неба, плідної праці на освітянській ниві.