21Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької  та Мистецька школа, що діє при коледжі, — серед 16-ти  учасників з різних регіонів України, що стали переможцями у пілотному проєкті з реалізації Концепції інклюзивної мистецької освіти «Мистецька освіта без обмежень».

Впроваджується цей задум Міністерством культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти у співпраці з Всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна асамблея людей з інвалідністю України» та Державним науково-методичним центром змісту культурно-мистецької освіти.

Метою пілотного проєкту «Мистецька освіта без обмежень» є розширення доступу до мистецької освіти через впровадження інклюзивного навчання в мистецьких закладах освіти, допомога у створенні освітнього простору, дружнього для усіх, а також виявлення конкретних перешкод для інклюзивного навчання мистецтву та напрацювання рекомендацій для усунення таких перешкод.

Запровадження інклюзивного навчання буде здійснюватися за наставництва консультантів та експертів, до яких можна буде звернутися за допомогою і порадою.

Учасники пілотного проєкту матимуть змогу для спілкування та обміну практикою, розробки спільних навчальних проєктів. Для цього заплановано організувати зустрічі для обміну досвідом, ідеями та спільного пошуку найкращих рішень проблемних питань, які можуть виникнути у ході реалізації проєкту.

Мітки: , ,