1-41У великій концертній залі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, одній з найбільших в області,  — аншлаг. Навчальний заклад відзначає 65-річчя з часу заснування та 60-річчя присвоєння коледжу імені славної оперної діви Соломії Крушельницької.

У залі —  студенти та викладачі, а також знані не тільки в Україні, а й за її межами випускники коледжу різних років: композитори, народні артисти, заслужені діячі мистецтв, ректори та викладачі музичних вишів, солісти та керівники філармоній з Києва, Львова, Одеси, Тернополя.

Серед гостей – представники обласної влади,  музичних коледжів з Рівного, Дрогобича, Івано-Франківська, Львова, тернопільських технічного, педагогічного, західноукраїнського університетів, музичних шкіл Тернополя, закладів передвищої освіти області, партнерів коледжу.

Поза залою – благодійна виставка робіт учнів мистецької школи коледжу та скринька для пожертвувань на автівку для наших захисників.

Упродовж усієї святкової імпрези «Незламна Україна» до 65-річчя закладу  звучали слова подяки та шани незламній українській армії, бо саме завдяки їхньому надійному захисту розвивається, міцніє і зберігається наша національна культура, яка є однією з основ української державності.

На цьому наголосив, вітаючи колектив коледжу,  і голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

«Ваш заклад виплекав величезну плеяду митців, які прославили і прославляють Україну та нашу Тернопільщину  в усьому світі, — наголосив очільник області. –  Саме тому депутатський корпус одноголосно вирішив передати це приміщення із залом з чудовою акустикою для виховання та зростання мистецької еліти України і надалі. Дякую усьому колективу за жертовну працю на благо нашої держави».

А на сцені  виступають  солісти та творчі колективи  коледжу. Веде концерт лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, викладач Андрій Оленин.

Молитвою «Богородице Діво» розпочинає концерт хор  «Соломія», звучить Державний гімн України. А далі – капела бандуристок «Веснянка», симфонічний, камерний та духовий оркестри, оркестр народних інструментів, піаністи, скрипалі, вокалісти, баяністи. Мистецтво презентують студенти та викладачі усіх відділів Тернопільського мистецького коледжу. Були і музичні презенти від гостей зі Львова  та Одеси  —  наших випускників.

Шквальні оплески, вигуки «Браво!», «Супер!», «Молодці!», «Гарно!», «На біс!» звучать після кожного концертного номера.

Виступи  переплітаються із вітаннями. Щирі слова звучать від Львівської національної музичної академії ім.М.Лисенка (ректора Ігоря Пилатюка),  Одеської національної музичної академії ім.А.Нежданової (професора Зіновія Буркацького, доцентки Олени Хіль),  Київського університету культури та мистецтв (композитора, професора Петра Андрійчука), Благодійного фонду «Соломія» (голови фонду, екс-директорки коледжу Лариси Римар) – усі вони є випускниками коледжу, а також від колег з Тернопілля та інших областей – коледжів, вишів, музичних шкіл та партнерів.

Відзнаки від обласної ради та обласної військової адміністрації, департаменту культури та туризму, департаменту освіти  отримали керівник та викладачі коледжу, а від БФ «Соломія» — студенти та вихованці мистецької школи, яка є структурним підрозділом коледжу.

На завершення славну пісню січових стрільців «Ой у лізу червона калина» та духовний гімн України «Боже, великий, єдиний» разом із колективами коледжу заспівує увесь зал.

«На складний час війни припали наші ювілеї… Але не відзначити їх наш коледж просто не має права, — сказав у заключному слові керівник Сергій Маловічко. – Бо студенти, викладачі, наші славні випускники є серед тих, хто тримає мистецький фронт, хто наближає духовно та матеріально нашу перемогу. І гарантовано у цьому чудовому залі відбудеться найкращий і найсвятковіший концерт – концерт нашої перемоги!».

55-01-40

1-391-38

1-431-42

1-11-2

1-151-16

1-171-5

1-371-36

1-351-34

1-331-31

1-111-32

1-301-26

1-291-28

1-271-25

1-241-22

1-211-20

1-171-16

1-191-15

1-141-12

1-111-30

1-331-9

1-81-6

1-51-4

1-31-2

1-381-41

1-01-1

Мітки: , , ,