3Концерт на підтримку України та вимушених переселенців зорганізували в італійському місті Камподіп’єтра. Ініціаторами його проведення став оргкомітет джазового фестивалю Jazz in Campo (Джузеппе Рачітеллі, Сімоне Сала). Долучилися до концерту і представники Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької.

На сцені виступали викладачка відділу «Оркестрові струнні інструменти» Юлія Видиш та студент І курсу коледжу відділу «Оркестрові духові та ударні інструменти», трубач Олександр Видиш (клас викладача Олександра Баклаженка). Для першокурсника це один з перших публічних концертів. Він зіграв сонату для труби і фортепіано П’єтро Балдассарі. Акомпанував тернопільському студенту Сімоне Сала. А Юлія на скрипці виконала «Мелодію» Мирослава Скорика.

Наприкінці концерту з українським прапором в руках заспівала тернополянка Надія Видиш, подякувавши всім, хто допомагає вимушеним переселенцям та нашій державі.

У благодійній акції підтримки України взяли участь студенти консерваторії з Кампобассо та інші виконавці з Італії. Перша частина концерту була академічна, друга —  джазова.

Фото Анджело Туліо /Angelo Tullio

1112

13

1014

Мітки: , , ,