3-1Онлайн-концерт фортепіанної музики в чотири руки записали харківська та тернопільська піаністки. Класичні твори Йоганна Крістіана Баха, Франца Шуберта та Антоніна Дворжака прозвучали у виконанні доцентки кафедри спеціального фортепіано Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського Марії Бондаренко та викладачки і концертмейстерки Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Зоряни Михальчук.

Така спільна праця не є випадковою, бо Зоряна два роки тому закінчила магістратуру у Харкові в класі Марії Василівни. І зараз, коли через війну Марія Бондаренко тимчасово перебуває у Тернополі, створення фортепіанного дуету стало природним продовженням творчої співпраці.

«У Марії Василівни виникла ідея заграти разом, оскільки ця програма вже готувалась у Харкові спільно з її колегою по кафедрі спеціального фортепіано, але війна всіх розлучила, — розповідає Зоряна. – І хоча цей концерт реалізувався нами майже спонтанно і у короткі строки, я була щаслива професійному спілкуванню зі своєю викладачкою за нашим рідним інструментом.»

«Сподіваємося, у такі важкі часи музика принесе наснагу і віру в нашу якнайшвидшу перемогу», — кажуть піаністки. Запис концерту здійснювався у залі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької.

Й.С.Бах. Соната для фортепіано в 4 руки ор.18 номер 6 фа мажор

Ф.Шуберт. Allegro для фортепіано в 4 руки ля мінор

А.Дворжак.  «Легенди» для фортепіано в 4 руки ор.59

Мітки: , , ,