6-0Викладачі відділу «Теорія музики» Ірина Бевська, Наталія Букало, Ірина Романюк разом зі студентами відділу побували у фольклорній експедиції у селі Більче-Золоте.

У місцевій дитячій мистецькій школі представники Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької зустрілися із народним аматорським гуртом «Більчанки», який презентував фольклорну спадщину регіону. Учасниці гурту, викладачки школи Віра Тесля, Параскева Миськів, Світлана Чимишин, Людмила Бекиж зачаровували своїм співом народних пісень та реконструкцією регіонального весільного обряду.

«Наша мистецька школа та Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької завжди радо співпрацюють на освітній та культурній ниві, — зазначив директор закладу Микола Тесля. —  Чимало випускників школи вступають до коледжу, деякі з них, завершивши навчання, повернулися до нас у якості викладачів».

Організаторка поїздки, викладачка фольклору Ірина Романюк наголосила, що такі експедиції є щорічними та традиційними на відділі «Теорія музики». «Записані пісні студенти будуть опрацьовувати та розшифровувати. А відеозаписи, які ми обов’язково робимо під час експедицій,  будуть використані викладачами відділу на лекціях із музичного фольклору», — розповіла викладачка.

Окрім цього студенти та викладачі відвідали підземний музей трипільської культури у печері Вертеба.

6-36-2

Мітки: , , , , ,