4-0Перше місце виборов духовий оркестр Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької на  Всеукраїнському конкурсі творчих проєктів “Код Нації” у рамках Національного фестивалю “Код Нації”, присвяченого 32-й річниці Незалежності України. 

Перемогу колективу під орудою викладача Василя Драгомирецького у номінації «Мелодійна Україна» (інструментальний жанр) принесло виконання твору Анатолія Ткачука «Українська фантазія».

Конкуренція у номінації була серйозною – від бажаючих взяти участь надійшло понад 200 заявок. Від членів конкурсної комісії, до складу якої входили фахівці з різних міст України, духовий колектив коледжу  отримав дуже високі бали – загалом 399. Відтак – перше місце.

Конкурс відбувався дистанційно. Переглядаючи записи, комісія не володіла інформацією, з якого міста колектив чи виконавець, який мистецький заклад представляє тощо.

До команди журі конкурсу була запрошена викладачка  мистецького коледжу Оксана Яворська-Штогрин. «Організатори відбирали членів журі заздалегідь і дуже прискіпливо. Тому рада, що мені випала можливість стати тою, хто оцінював дуже цікавий і в цей час, вважаю, потрібний конкурс, — каже викладачка. — Різний рівень підготовки і складності репертуару потребували особливої уваги і компетентності. Хоч членом журі доводилося працювати і раніше, проте, досвід роботи у Всеукраїнському проєкті мені припав до душі не тільки в професійній площині, а й ціннісно. Бо всіх — і організаторів, і журі, і учасників — об’єднав Код української нації».

Організаторами Всеукраїнського конкурсу творчих проєктів стали Благодійний фонд   «Відсоток Небайдужих” , молодіжна організація “Молоде Покоління”, громадська організація “Рух незламних”.  Усі кошти  з конкурсу будуть спрямовані на підтримку Збройних сил України.

 

Мітки: , , , , ,