13-1До книгозбірні Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької  збірники та співаники передав знаний композитор Олександр Яковчук. Це 16 видань його власних інструментальних та пісенних творів, симфоній, музичних творів для різних  інструментів з оркестром, обробки українських народних та обрядових  пісень тощо.

За словами директорки коледжу Лариси Римар, це «надзвичайно цінний подарунок, який сприятиме розширенню репертуару творчих колективів та солістів коледжу».

Олександр Яковчук — український композитор, Заслужений діяч мистецтв України, лауреат державних та міжнародних премій, член Національної спілки композиторів України та Ліги композиторів Канади, член канадського Музичного центру, професор кафедри композиції Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського.

3-1

Автор опери, балету, двох ораторій, тридцяти двох кантат, восьми симфоній, трьох симфонічних поем, семи інструментальних концертів, творів для естрадно-симфонічного оркестру та оркестру українських народних інструментів, великої кількості оригінальних хорових творів духовного та світського спрямування, трьохсот обробок українських народних пісень для різних складів хорів a cappella, семи струнних квартетів, трьох сонат, фортепіанного тріо, значної кількості різноманітних камерних творів, серед яких видне місце посідає цикл концертних прелюдій та фуг для фортепіано, а також автор музики до театральних вистав та кінофільмів.

Понад 180 творів композитора вийшли друком в Україні, Росії та Канаді. Випущено також одинадцять авторських аудіо компакт-дисків та два відео. Більше двохсот композицій записано до фонду Національної радіокомпанії України з грифом «зберігати довічно».

Обробки українських народних пісень Олександра Яковчука є у репертуарі відомих українських хорових колективів нашої держави та різних країн. Зокрема, Канади, США, Великої Британії…

 

 

Мітки: , , ,