9-0Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької 18 лютого о 13.00 запрошує на День відкритих дверей з нагоди  66-річчя створення навчального закладу.

У програмі – концерт випускників, студентів та майбутніх абітурієнтів, консультації та ознайомлення з відділами коледжу, вікторини та конкурси, знайомство з викладачами, роз’яснення щодо вступу до навчального закладу.

9-2

З часу створення мистецький коледж став культурним осередком Тернопілля та творчим хабом, де плекається та викохується мистецька еліта краю та України. Випускники закладу нині є знаними на усіх континентах – це відомі музиканти, викладачі, керівники колективів, диригенти та мистецтвознавці, фольклористи та заслужені і народні артисти. Це ті люди, які докладають максимум зусиль для розвитку культури і духовності нашого краю, нашої України, відкривають дорогу юним талантам у незвіданий світ мистецтва.

Довідково. 18 лютого 1958 р. Міністерство культури УРСР видало наказ «Про відкриття музичного училища в м. Тернополі». У 1963 році училищу присвоєне ім’я видатної української співачки Соломії Крушельницької (рішення облвиконкому Тернопільської обласної Ради депутатів трудящих від 24.08.1963р. №721 “Про відзначення 90-річчя з дня народження С. Крушельницької – славетної української співачки, заслуженого діяча мистецтв УРСР”).

 

Мітки: ,