6 жовтня, в суботу, відділ «Теорія музики» започаткував проведення Дня відкритих дверей. Викладачі відділу вирішили запросити школярів, їхніх батьків та викладачів ДМШ та ШЕВ області в наше музичне училище. Метою даного заходу було ознайомлення із перспективою професії викладача музично-теоретичних дисциплін, процесом навчання студентів-теоретиків в училищі.

Підготовчий процес включав у себе розробку сценарію заходу, організацію творчих студентських номерів та запрошення представників всіх  мистецьких шкіл області. Активне залучення всіх викладачів відділу до підготовки Дня відкритих дверей підтвердили, що успіх роботи залежить від команди, від усвідомлення, що ми працюємо на спільний результат.

А результатом став успішний старт! Основною частиною заходу стали творчі виступи студентів І-ІV курсів, розповіді викладачів про перспективи випускників теоретичного відділу в сучасному суспільстві. Адже, мало хто знає, що наш фах дає можливість не лише працювати викладачем, але співпрацювати в якості музичного консультанта на радіо, телебаченні, філармоніях, театрах тощо. Родзинкою заходу стала участь у ньому випускниці відділу, студентки Львівської національної музичної академії ім.М.Лисенка Наталії Мендюк. На завершення Дня відкритих дверей всі переглянули відео з кадрами деяких моментів студентського життя відділу: участі у наукових конференціях, поїздками у фольклорні експедиції  та екскурсії, організація та проведення концертів, конкурсів, вечорів. Завершальним акордом відео став розділ про успіхи і досягнення наших найвідоміших випускників із вченими званнями та композиторів, лауреатів премій.

Ми раді були вітати наших гостей із Мельниці-Подільської, Монастириська, Козови та Тернополя. Сподіваємося, що  школярі, які з великою цікавістю слухали виступи на Дні відкритих дверей незабаром стануть нашими улюбленими студентами відділу Теорія музики.

1. imgonline-com-ua-Resize-REnMaaGt3UHAq 2. imgonline-com-ua-Resize-03ZZ2gZIOkbI0Fn

3.imgonline-com-ua-Resize-FLejYFPKMu4. imgonline-com-ua-Resize-KMc5RWKY03L1TI

Фото 1 — студенти 1, 2 та 3 курсів з викладачами Драгомирецькою Ольгою Степанівною та Бородай Марією Володимирівною.

Фото 2 — студенти 4 курсу та викладач Рогачевська Любов Юріївна.

Фото 3 — викладачі ПЦК «Теорія музики» та гості (Кулігіна Т.В. та Грицак О.М.)

Фото 4 — викладач Драгомирецька Ольга Степанівна та Кусень Аліна (майбутня студентка відділу)

Автор статті — Ірина Романюк (викладач ПЦК «Теорія музики»)