1-1Відомий дует «Duo Formula» презентував концерт у залі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Це був завершальний, 15-ий, концерт дуету, якого почули у різних країнах Європи та України. У його складі випускник мистецького коледжу, контрабасист Назарій Стець та піаністка Тетяна Павлічук-Тишкевич. Колектив заснований минулого року, у репертуарі – сучасні твори українських та зарубіжних композиторів.

Мистецьке турне колективу розпочалося з Луцька, звідки родом піаністка Тетяна Павлічук-Тишкевич, його чули у Швейцарії, Німеччині, різних містах України. А завершилося у залі альма-матер контрабасиста – у Тернопільському мистецькому коледжі. Усі виступи дуету є благодійними. Музиканти збирають кошти для потреб військових, допомоги дітям. На концерті у Тернополі звучали твори В.Монтага, А. Мартіна, Є.Стецюка, З.Алмаші – емоційні, зворушливі, актуальні.

Окрім цього, піаністка дуету є засновницею колективу «Kyiv Tango Orchestra», у якому виступає і Назарій. У цьому мистецькому проєкті бере участь також і викладач Тернопільського мистецького фахового коледжу Тарас Видиш. Із січня 2023 року він зіграв з ними близько 60 концертів, у тому числі багато благодійних. Один з них відбувався в Бучі — кошти від нього спрямовані для Центру допомоги дітям «Місто добра».

1-0
Довідково. Назарій Стець навчався на відділі «Оркестрові струнні інструменти» у класі викладача Василя Феленчака. Закінчив Київську національну музичну академію. Працював у Галицькому муніципальному камерному оркестрі, , симфонічному та камерному оркестрі Тернопільської обласної філармонії, Тернопільського драматичного театру. Від 2011 року — в Національному ансамблі солістів «Київська Камерата». Гастролював у Грузії, Молдові, Польщі, Франції, Білорусі, Люксембурзі, Омані, Кувейті, Бахрейні, Туреччині, Німеччині, Румунії, Великій Британії, США, Швейцарії та Японії. Грає на контрабасі, який виготовлено майстром Миколою Тамбовським у США у 2014 році. Є ініціатором багатьох мистецьких заходів як в Україні, так і за кордоном.

Tags: , , , ,