8-2Представників Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької – студентів та викладачів – постійно запрошують до участі у різноманітних заходах, які проводяться на Тернопільщині.

7-0

Так, викладачка співу Наталія Присіч  та її студентка Олеся Бедрій, другокурсниця-бандуристка Олеся Гаврилюк долучилися до мистецької імпрези «Соломія Крушельницька — легенда світової музики» , приуроченої 151-річчю від дня народження однієї з найвидатніших українських співачок світової слави. Захід зорганізовувала міська організація  товариства «Просвіта».  За участь і виконавці, і коледж відзначені листом подяки «за популяризацію творчості Соломії Крушельницької».

8-1

«Не сама, не сама калину ламала», «Та ти гадаш, мій Андрійку» – ці пісні у виконанні Олесі Гаврилюк у супроводі бандури звучали на науково-краєзнавчій конференції «Ігор Ґерета – відомий дослідник старожитностей Тернопільщини». Відбувалася вона в обласному краєзнавчому музеї і присвячена була 85-річчю від дня народження археолога, науковця, краєзнавця Ігоря Ґерети і 50-річчю початку рятувальних розкопок некрополя черняхівської культури с. Чернелів-Руський.

 

Tags: , , ,