1-3Студенти І курсу відділів “Фортепіано” та “Оркестрові струнні інструменти”, а також ІІ курсу відділу “Спів” Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької побували у місті Лева. Зорганізував поїздку викладач історії Олексій Мировський.

Здобувачі освіти мали можливість поринути в атмосферу міста, відвідавши багато цікавих місць. Насамперед, побували у духовних святинях, які є пам’ятками архітектури: зокрема в Церкві Святих Ольги і Єлизавети, яка збудована на пам’ять дружини цісаря Австро-Угорщини Франца-Йосифа ІІ – імператриці Єлизавети Баварської (до речі, ця споруда є найвищою у Львові, адже її висота 88 метрів і побудована у стилі псевдоготики), а також у Соборі Святого Юра – це собор Галицької митрополії УГКЦ, який належить до Світової спадщини ЮНЕСКО, на дзвіниці собору є найстаріший в Україні дзвін (1341 р.), а у крипті собору поховано видатних діячів УГКЦ, зокрема, Митрополита Андрея Шептицького, Патріарха Йосифа Сліпого та інших.

Також студенти мали вдосталь часу, щоб пройтися атмосферними вуличками Львова, сповнених “подихом” історії та ароматом кави, почути львівських “вуличних” музикантів, а також побачити цвіт сакури.

Другу половину дня учасники екскурсії присвятили патронесі коледжу – Соломії Крушельницькій. Зокрема, побували у Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької, що розташований в будинку, який співачка придбала для своєї родини у 1903 р. В експозиційних залах демонструються оригінальні фотографії, афіші, програми концертів, портрети, фрагменти сценічних костюмів, нотні видання, особисті речі співачки. Студенти послухали цікаву екскурсію, а також аудіозаписи виконання арій та українських народних пісень “Вагнерівської примадонни” різних років її творчого життя. Опісля, побували в Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької, де слухали оперу Жоржа Бізе “Кармен”, що залишила безліч позитивних вражень —  мотиви арії Кармен “L’amour est un oiseau rebelle” та знаменитих куплетів тореадора Ескамільйо “Votre toast, je peux le rendre” студенти ще довго наспівували після закінчення опери.

Поїздка пройшла в надзвичайно цікавій, теплій та дружній атмосфері, вона зуміла вдало поєднати відпочинок та здобуття творчого досвіду. ….

 1-11-4

1-31-6

1-21-5

1-71-8

1-11-2

 

Tags: , , , ,