75Віктор Пупко, третьокурсник Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької,  успішно пройшов два тури Всеукраїнського конкурсу «Арт- журналістика-2024″ і виборов ІІІ місце. До конкурсу його готувала викладачка відділу «Теорія музики» Марія Бородай.

У І турі потрібно було  скласти плей-лист з 10 улюблених музичних творів. До кожного з номерів додати стислу анотацію, що пояснює мотивацію вибору і дає посилання на відповідний твір. Віктор Пупко  використав музичні твори В.Барвінського, Н.Нижанківського, В. Косенка, Й.С.Баха, Ф.Ліста, І.Карабиця, а також сучасних зарубіжних композиторів Г.Циммера і Л.Ейнауді.

 ІІ тур передбачав творче завдання на тему «Музичний світ мого краю. Минуле і сучасне». Студент створив відео-презентацію на тему «Дезидерій Задор — музикант-універсал. Етюд для фортепіано до- мінор».

Віктор Пупко навчається на третьому курсі відділу «Фортепіано» у класі викладачки Олени Явної.

Організатор конкурсу – Харківський національний університет мистецтв ім.І.Котляревського за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. До складу журі входили музиканти, мистецтвознавці, журналісти зі Львова, Харкова та Києва.

Tags: , , , , ,