2-0Наталія Говорухіна, ректорка Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського, та проректорка з наукової роботи цього ж вишу Маріанна Чернявська відвідали Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької.

«Разом із професорками ми обговорили  форми співпраці наших закладів, обмін досвідом, проведення спільних заходів, — зазначив керівник коледжу Сергій Маловічко. – Налагодження співпраці з музичними закладами різних рівнів є пріоритетним у нашій роботі. Водночас, йшлося і про можливості нашої допомоги для Харківського університету. Через війну і часті бомбардування Харкова студенти вишу не мають змоги займатися з викладачами наживо, чого вимагає навчальна університетська програма.  Відтак, запропонував нашим колегам проводити очні заняття зі студентами (більшість з них перебуває на теренах західних областей) на базі нашого мистецького коледжу. Вивчаємо питання далі».

Гості, перебуваючи у Тернополі, провели також майстер-класи для студентів мистецького коледжу. Наталія Говорухіна, ректорка, заслужена діячка мистецтв України, кандидатка мистецтвознавства, професорка кафедри сольного співу та оперної підготовки,  зустрілася зі студентами ІІІ-IV курсів відділу «Спів». А Маріанна Чернявська, проректорка, професорка кафедри спеціального фортепіано – зі студентами І-ІІІ курсів відділу «Фортепіано».

«Важливим напрямком у вдосконаленні навчального процесу для наших студентів є  проведення майстер-класів знаними фахівцями. Цю практику ми використовуємо останній рік дуже потужно. Дякую, що зголосилися  наші харківські колеги», — додав Сергій Маловічко.

2-12-3

2-52-6

2-7

 

Tags: , , , ,