5-4Перше, друге та два третіх місця вибороли учні мистецької школи Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької на Міжнародному конкурсі мистецтв  «Polska Rapsodia 2023».

Виконання пісні «Стежечка» (слова Івана Франка, музика Христини Соловій) принесло І місце Яні Гук. Єва Крикавська виборола ІІ місце з піснею «Понад плаєм» (автори : Микита Богданов, Вадим Поротков, Лана Меркулова), а Софія Яніга — ІІІ місце (пісня «Cheap Thrills» з репертуару співачки Sia).

Диплом ІІІ ступеня також отримав дует Єви Крикавської і Яни Гук ( пісня «Вірте, люди, у дива» на слова і музику співачки Kola, котру вона виконує із Vlada K). «Відео виконання пісні дуетом учениць мистецької школи набрало більше 4000 переглядів в соцмережі Instagram, а також на нього схвально відреагували обидві співачки, що дуже потішило наших дівчат. А загалом усі конкурсантки виступили дуже добре. Вони — молодці», — зазначила викладачка усіх переможниць Оксана Яворська-Штогрин.

Багатожанровий конкурс «Polska Rapsodia 2023» відбувався дистанційно у рамках міжнародного проєкту «Україна-Польща». До складу журі входили відомі музиканти, митці, мистецтвознавці, викладачі з Польщі, України, Чехії.

Одна з місій конкурсу — фінансова підтримка громадянам, які постраждали під час війни, та підтримка ЗСУ. Частину коштів організатори (Міжнародний фестивальний центр «WAF та ART WORLD FESTIVALS») спрямують на потреби українських захисників. Конкурс проходить за сприяння відділу культурного центру Варшави.

5-05-1

5-2

 

Tags: , ,