55Викладач Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької та національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка, відомий бандурист, заслужений артист України Дмитро Губ’як написав нову пісню. Він поклав на музику вірш поета з Київщини Олександра Парміна. Цей вірш також народився на початку війни.

«Я побачив цю поезію на Інстаграм-сторінці автора у перші дні війни і вона мене вразила – словами та енергетикою. День-два виношував ідею мелодії, а потім враз народилася нова пісня, — розповідає Дмитро Губ’як. – Кожен з нас наповнюється емоціями у ці складні часи війни і кожен не залишається байдужим.  Поетичні слова Олександра мене «підкорили» – у них прагнення перемоги над ворогом та героїзм, ненависть до лютих ворогів. Так,  ми переможемо! У цьому ніхто не сумнівався з часу нападу росії на нашу державу».

«Пісню люті» Дмитро виконав під супровід бандури. Цей запис, каже автор музики, поки ще не до кінця довершений і записаний у домашніх умовах. Зараз Дмитро Губ’як працює над тим, щоб удосконалити пісню та  написати партитуру для інших музичних інструментів. «Пісня – це також зброя, — каже автор. – Кожен з нас наближає перемогу на своєму фронті!».

Tags: , ,