1-0Марія Прошак, студентка Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, виборола І місце на XI-ому фестивалі-конкурсі  солістів-вокалістів «Дзвінкі Соловейки». Відбувалися мистецькі змагання у будинку культури Бережан.

Першокурсниця навчається на відділі «Музичне мистецтво естради у класі викладачки Наталії Крохіної. На конкурсі Марія представляла і свою громаду, і навчальний заклад.

Викладачка Бережанської школи мистецтв ім. М. Бездільного Ірина Драбик, яка  вже кілька років поспіль бере участь у членстві журі цього конкурсу, розповідає: «Кожен конкурс — випробування для учасника. Особливо коли це «живий» офлайн-конкурс, тоді дається один шанс, аби представити свої навики для порівняння та оцінки. Це своєрідні змагання, де кожен учасник старається робити це якнайкраще. Загалом конкурс цікавий своїм різномаїттям репертуару, костюмами, учасники усі дуже старалися та вдало представляли вокальне мистецтво. Ми, члени журі об’єктивно і справедливо оцінили учасників».

1-1

Дитячий фестиваль-конкурс солістів-вокалістів «Дзвінкі соловейки» проводиться з метою сприяння розвитку культурно-естетичного виховання дітей та юнацтва, відкриття нових імен талановитих дітей, розкриття їх творчих та виконавських здібностей, популяризації української пісні, національно-патріотичного виховання, здорового способу життя.

Tags: , ,