3-0«Недоспівана пісня Володимира Івасюка» — такий концерт з нагоди 75-річчя композитора  підготували у Тернопільському мистецькому фаховому коледжі імені Соломії Крушельницької.

Зі сцени звучали відомі пісні, знані не одним поколінням:  «Я піду в далекі гори» у виконанні студентки Лесі Марків, «Запроси мене у сни свої»  (Діана Гуменюк, концертмейстер – Ірина Макарова), «Пісня буде поміж нас» у виконанні Діани Мельниченко, «У долі своя весна» заспівала Тетяна Озерянець. У супроводі інструментального ансамблю (керівник – Михайло Віятик) лунав і «Водограй» у виконанні Олександри Панасюк та Лілії Хмурич.

Естрадні пісні Володимира Івасюка – лише частинка його величезного творчого доробку, адже писав він й інструментальні твори. П’єса №2 для скрипки та  фортепіано звучала від Остапа та Оксани Козири, а твори  для фортепіано із збірки «Я ще не все тобі сказав» виконала викладачка Наталія Кравчук.

Власне попурі з найвідоміших пісень композитора представив студент-піаніст Олександр Дмитрів. Звучала і поезія у виконанні Ілони Лотоцької та Олега Івахіва.

На концерті музика перепліталася із розповідями про життєвий та творчий шлях композитора, його багатогранний талант. Він здобув медичну та музичну освіту, а ще —  чудово малював. «Музика і медицина – найгуманніші здобутки людства, як лікують тіло і душу» — ці слова належать Володимиру Івасюку.

107 пісень, 53 інструментальних творів, музика до кількох вистав – таким є творчий доробок композитора.

«Червона рута»… Цю пісню знає увесь світ і її переспівували музиканти з різних країн. Упродовж більше півстоліття вона й надалі підкорює серця різних поколінь.

Наприкінці концерту вона зазвучала у запису голосом самого Володимира Івасюка…

Ведучі концерту – Аліна Ільчишин та Артур Винниченко.

Автор сценарію – Богдан Маюк, звукорежисер — Микола Черній.

Виставку творів Володимира Івасюка підготували бібліотекарі книгозбірні коледжу.

1-151-14

1-121-13

1-111-10

1-91-8

1-71-6

1-51-4

1-21-0

Tags: , , , , , , ,