Участь у ХХІ обласному конкурсі імені Мирона Старовецького можуть брати юні виконавці на духових та ударних інструментах, які навчаються у музичних школах та школах естетичного виховання. Заявки приймаються до 14 грудня. Конкурс відбудеться 15 грудня.

Конкурс проводиться у два тури. Перший (відбірковий) проходить на місцях у школах. Його переможці беруть участь у другому турі, який відбуватиметься на базі  Тернопільського  мистецького фахового колежу  імені Соломії  Крушельницької.

Кожен учасник  повинен виконати дві різнохарактерні п’єси  (для учнів II- III класів),  твір великої  форми  (I-ша  або II – III ч.ч.)   та  п’єса    (для учнів IV – VII класів). Вік учасників – від 9-ти років. Учні перших класів мистецьких закладів на конкурс не допускаються (положення про конкурс)

У кожній віковій категорії журі оцінюватиме майстерність учасників у таких групах:  дерев’яні (окрім сопілки), мідні  духові та  ударні інструменти.

Переможці визначатимуться у двох вікових категоріях у кожній групі. Так, I премія – один учасник (у  кожній групі);  II премія – два учасники  (у  кожній групі); III премія – три учасники (у  кожній групі).  За рішенням журі, одному з усіх учасників конкурсу присуджується Гран-прі.

Кожному учаснику необхідно подати заявку  за адресою:  46008,   м.Тернопіль, вул.Паращука,4, Тернопільський  мистецький фаховий коледж  ім. Соломії  Крушельницької,  з поміткою: «На обласний конкурс  юних  виконавців на духових  та ударних інструментах  ім. Мирона Старовецького».

У  випадку дії карантину конкурс проводиться онлайн. Записи виконання творів учасниками надсилати за адресою: Starovetskyі-konkurs@ukr.net . За цією адресою можна також надсилати і заявки.

Обласний конкурс імені Мирона Старовецького проводиться з метою виявлення та підтримки   найбільш обдарованих дітей; обміну  педагогічним досвідом викладачів музичних шкіл; пропаганди виконавської майстерності гри на духових та  ударних інструментах.

Мітки: , ,