1Так вважає міжнародне журі конкурсу з Польщі, Румунії, Молдови та України.  Через карантинні обмеження не усі змогли приїхати – оцінюють виконавців дистанційно. Менше, аніж надійшло заявок, і самих конкурсантів. Однак, каже журі,  якість виконання музичних творів – вражає.

Таку думку висловили заслужений артист України, професор кафедри  духових та ударних іструментів Львівської національної музичної академії ім.Миколи Лисенка Роман Наконечний, соліст Національної філармонії Молдови Андрій Юрку та заслужений артист України, професор Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського та Луганської академії культури та мистецтв Володимир Подольчук (учень Мирона Старовецького, співорганізатор конкурсу).

У конкурсі буруть участь студенти музичних академій та молоді професіонали до 30 років, студенти мистецьких коледжів та музичних шкіл з різних міст України та з-за кордону.

Музичні змагання трубачів відбуваються у приміщенні Тернопільського національного університету ім. В.Гнатюка, а валторністів – залі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, де і зародився цей конкурс на честь колишнього викладача Мирона Старовецького.

«За 20 років існування конкурсу трубачів та валторністів імені Мирона Старовецького відчувається значна підтримка з боку керівництва коледжу, — зазначає Володимир Подольчук. – І за це – велика подяка директору Ларисі Римар».

Конкурсанти з музичних шкіл, мистецьких коледжів пробують власні сили у двох турах, а на студентів музичних академій  очікує ще третій тур – виконання музичних творів на трубі на валторні разом із оркестром. Відбудеться він 21 травня у приміщенні Тернопільської обласної філармонії з 16.30.

23

 

Мітки: ,