01Четвертокурсники  відділу «Оркестрові духові та ударні інструменти» Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької взяли участь у концерті, присвяченому Дню Конституції. Його підготував Тернопільський муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі». Відбувся він на літньому майданчику у парку Тернополя.

Водночас, для випускників це був не тільки концерт, а й держані іспити – з диригування духовим оркестром та грою у колективі.  Відтак, випускний державний екзамен з диригування склали Роман Котовський (клас викладача Мирослава Кушнірика), Віктор Цвик (клас викладача Ярослава Якубця), Надія Баляк (клас викладача, заслуженого діяча мистецтв Михайла Віятика). Перед глядачами успішно виступив і квартет саксофоністів-випускників у складі: Віктор Град, Денис Кукурудза, Дмитро Леськів, Віктор Цвик (керівник ансамблю Андрій Долішний).

Решта випускників відділу державні іспити складали дистанційно.

За словами керівника «Оркестра Волі» Володимира Грицая, співпраця колективу та коледжу є традиційною. «Багато випускників коледжу нині працюють в оркестрі, а студенти постійно проходять у нас практику з диригування духовим оркестром», — каже керівник та диригент «Оркестри Волі».

0203

0405

Мітки: , ,