11Виступи Катерини Зацни та Анастасії Малиновської увійшли до презентаційного концерту лауреатів IV Відкритого конкурсу «Карл Черні: більше ніж етюди…», який цього року відбувався дистанційно. Катерина – студентка 4 курсу Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької (відділ фортепіано, клас викладача Кравчук Наталії Романівни), школярка Анастасія – навчається гри на фортепіано у школі студії педагогічної практики, що діє при коледжі (викладач-консультант — Нівельт Майя Альфредівна).

12

Більше 90 піаністів віком від 7 до 20 років з усіх куточків України взяли участь у IV Відкритому конкурсі «Карл Черні: більше ніж етюди». Це учні шкіл естетичного виховання, спеціалізованих музичних шкіл та студенти вищих мистецьких навчальних закладів І-IV рівнів акредитації. Кожен з них представляв два етюди, один з яких обов’язково К.Черні, та п’єсу за вибором.

Засновниками цього конкурсу піаністів є Харківський національний університет мистецтв імені І.П. Котляревського, Харківський обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів та Благодійний фонд «Харківські асамблеї».

Його мета — пропаганда класичного музичного мистецтва, розповсюдження досягнень в галузі музичної педагогіки та виконавства та забезпечення зв’язку між середньою та вищою ланкою професійної музичної освіти, підвищення рівня підготовки виконавців, забезпечення спадкоємності програм навчання середньої та вищої ланок професійної музичної освіти. А також — виявлення обдарованих молодих виконавців та сприяння їх професійному зростанню.

Вихованки Тернопільського мистецького фахового коледжу брали участь у цьому конкурсі вперше.  І це не єдине їхнє творче досягнення: Катерина Зацна  - лауреат всеукраїнських конкурсів, а Настя Малиновська — лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів.

Концерт лауреатів IV Відкритого конкурсу «Карл Черні: більше ніж етюди…» тут - https://youtu.be/GI6Eo5e5YeU

Мітки: , ,