4-7Олександрові Корицькому журі конкурсу «Зірки Версалю» присудило перше місце у номінації «Образотворче мистецтво» (середня дитяча вікова категорія).  Хлопець — вихованець Мистецької школи, яка діє при Тернопільському мистецькому фаховому коледжі імені Соломії Крушельницької. Наставник юного художника – викладач школи Ірина Мадера.

4-5

Олександр підкорив журі серією картин-абстракцій  «Роза вітрів», «Лабіринт галактик», «Троянда», виконаних у власній техніці. Він отримав диплом французькою та англійською мовами, підписаний членами журі з 6 країн. Лист подяки від журі надійшов і викладачці хлопця Ірині Мадері.

Це не перша перемога Сашка у міжнародних та всеукраїнських  конкурсах. Влітку минулого року він здобув перше місце у  конкурсі «Зоряне літо»  у Болгарії (м.Обзор). А у грудні був нагороджений грамотою за перемогу у номінації «Відкриття року» Всеукраїнського конкурсу авангарду німців України «Unsere Besten 2020».

13-річний хлопець долучається і до благодійних акцій. Минулого року у листопаді він виставив абстракцію «Життєві сили» на благодійний аукціон «Живи. Твори», на виручені кошти з якого були придбані ліки та витратні матеріали для онкогематологічного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні. Його роботу придбала родина з Канади за рекордно короткий термін (1 доба) за 1000 гривень.

4-1

Довідково. Проєкт «ZIRKA» охоплює творчих людей усіх напрямків та розрахований на початківців, аматорів і професіоналів. Він об’єднує серію фестивалів, які відбуваються онлайн у Словаччині, Польщі, Німеччині, Австрії, Угорщині, Болгарії, Франції та Україні.

Мітки: , , , ,