1Музичні змагання розпочали валторністи – студенти музичних академій та професіонали до 30 років. Вони виступали в актовій залі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Перший тур традиційно розпочався «сліпим» прослуховуванням – журі перебувало за ширмою, коли виступали учасники.

ІХ Міжнародний конкурс молодих трубачів та валторністів імені Мирона Старовецького, організатором якого є Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької,  мав би відбутися ще минулого року, однак пандемія внесла свої корективи – конкурс перенесли на цей рік, а згодом змінили і дату його проведення. Причина та ж – пандемія. За словами члена журі, викладача коледжу, валторніста  Мирослава Кушнірика, оргкомітет конкурсу вирішив, що проводити музичні змагання потрібно лише наживо.

Участь у конкурсі беруть  музиканти із України, Польщі, Швейцарії. Журі конкурсу — також міжнародне.

19 травня розпочинають змагання трубачі. Відбуватимуться  вони у Тернопільському національному педагогічному університеті з 9.30.

Нагадаємо, на конкурс  надійшло майже  сто заявок з України та Європи. Участь братимуть  студенти коледжів, музичних училищ (студенти І-ІV курсів), учні шкіл-десятирічок, обдаровані учні-випускники музичних шкіл та студенти музичних академій, університетів, трубачі, валторністи професіонали віком до 30 років.

Цей конкурс був започаткований у 1999 році вдячними учнями з метою увічнення пам’яті їхнього вчителя, талановитого педагога, викладача по класу труби Мирона Старовецького. Упродовж 35-ти років праці в Тернопільському музичному училищі він підготував понад 100 музикантів, що тепер гідно репрезентують його виконавську школу у мистецьких закладах України.

12

43

Мітки: ,