10Благодійний літературно-музичний вечір «Відродження слова» зорганізували студенти та випускники Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Майже 4 тисячі пожертвувань від глядачів будуть перераховані благодійному фонду «Повернись живим».

На вечорі прозвучали авторська пісня «Нічна яса» студентки відділу «Теорія музики» Катерини Зволинської. Поезія Сергія Жадана, Володимира Сосюри, Лесі Українки у виконанні учасників концерту «Відродження слова» пробудили в серцях гордість за красу українського поетичного слова та вдало обрамили музичні твори концерту. Молодіжний жіночий хор виконав цикл «Сім струн» сучасного композитора Віктора Герасимчука на текст Лесі Українки. Вокальний ансамбль зачарував виконанням пісні Анатолія Кос-Анатольського «Коли заснули сині гори» в обробці викладачки коледжу Галини Репетівської. Фортепіанний прелюд постраждалого в свій час від радянської влади композитора Василя Барвінського виконала студентка хорового відділу Діана Барилко.

На концерті були присутні учасники розмовного клубу української мови для вимушених переселенців, керують яким викладачі коледжу Марія Чорненька та Зоряна Біла. Після концерту вони обмінювалися своїми враженнями, висловлюючи захоплення від ініціативи нашої молоді.

Концерт транслювався у прямому ефірі у Фейсбук.

«Концерт відбувся навіть краще, ніж ми усі думали. Прекрасний зал, тепла атмосфера, чудова публіка — все зіграло водночас добре,  і ми змогли передати усі наші почуття до української поезії та музики. Вдячні кожному слухачу, хто долучився до нас — наживо чи онлайн, а також до благодійного збору коштів на БФ «Повернись живим», — поділилася враженнями Тетяна Нікіфорова.  З початком воєнних дій проти України вона зініціювала створення і Молодіжного жіночого хору, і камерного ансамблю, куди ввійшли і студенти, і випускники Тернопільського мистецького коледжу. Сама Тетяна є студенткою Львівської національної музичної академії імені М.Лисенка, а перед тим навчалася на відділі «Хорове диригування» Тернопільського мистецького коледжу.

Також дівчина запросила тернополян та гостей міста долучитися до мистецької молитви 15 травня о 13:00 у архикатедральному соборі Тернополя, у якій братимуть участь молоді музиканти.

24

68

79

11

Мітки: , , ,