фото

22 жовтня на сцені обласної філармонії відбувся неординарний концерт камерного оркестру філармонії. Солістами виступили: викладач училища Маловічко Сергій Миколайович (фортепіано), випускник Маловічко Олег (кларнет) та студент Воронцов Андрій (віолончель). Тому назва цього проекту Три погляди на одне… розкриває ідею мистецької інтерпретації трьох індивідуальних особистостей з певним професійним досвідом.

афіша

За словами одного з організаторів та соліста С. М. Маловічка: «Ідея спільного музикування виникла на основі перманентної творчості. І, звичайно, всіх учасників проекту об’єднала музика А. П’яцолли. Було цікаво спостерігати відношення кожного музиканта не тільки до самої музики, а й до інтерпретації виконання».

У першому відділі прозвучали «Пори року» А.П’яцолли у складі тріо (в оригіналі для скрипки, віолончелі і фортепіано): Олег Маловічко (кларнет), Андрій Воронцов (віолончель), Сергій Маловічко (фортепіано).

Другий відділ концерту включав в себе твори Дж.Гершвіна, Г.Фейдмана, С.Джопліна у виконанні камерного оркестру під орудою випускниці нашого училища Павлик Христини.

Цікавим трактуванням вирізнявся твір  Едвара Ельгара «Salut d’amor» у виконанні камерного оркестру та соліста, лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів Андрія Воронцова (віолончель, студент 4 курсу, клас викладача Замкової А.В.). Слід зазначити, що Андрій є учасником Молодіжного симфонічного оркестру України, художнім керівником і диригентом є Оксана Линів.

Віртуозною грою на кларнеті виділявся випускник нашого училища, а нині магістрант Краківської музичної академії Олег Маловічко. У його блискучому виконанні прозвучав твір Г.Фейдмана «Let’s be happy». Як зазначає один із слухачів концерту, студент 3 курсу відділу «Духові та ударні інструменти» Дмитро Пилипчак, що м’який тембр кларнету, відмінна техніка, тонка ансамблева гра надихнули його та інших студентів на вдосконалення своєї виконавської майстерності.

На завершення концерту прозвучав твір М.Скорика «В народному стилі» для фортепіано у супроводі камерного оркестру. Соліст -  кандидат мистецтвознавства, викладач училища Сергій Маловічко. Цей твір став присвятою славетному Маестро Мирославу Скорику на честь його 80-річчя.

Дякуємо всім учасникам концерту за подаровані моменти насолоди чудовою музикою та бажаємо нових творчих звершень!