01Сьогодні два особливі свята – День української писемності та мови, Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Це день, 9 листопада,  поєднав у собі дві головні ознаки ідентичності та державотворення – мову та культуру, на основі яких і вибудовується кожна держава.

Нині сотні тисяч, а може й мільйони, українців писали диктант національної єдності. Серед них – і викладачі та студенти Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Долучилися, аби перевірити власні знання державної мови та стати великою, згуртованою навколо української мови родиною – адже  диктант писали на усіх континентах, незважаючи навіть на часові незручності.

«Цей день – свято нашої ідентичності. Наш колектив долучився до написання диктанту національної єдності. І це вже стало традицією, — каже директорка мистецького коледжу Лариса Римар. — Вшановують сьогодні і працівників культури та майстрів народного мистецтва. Частинкою величезної когорти самовідданих своїй справі професіоналів та ентузіастів є і Тернопільський мистецький коледж. Бо українська культура без музичного мистецтва просто неможлива. Саме тут виховують майбутніх музикантів та музикознавців, а мистецька школа, що діє при коледжі, дає путівку у життя ще й юним художникам. Непростий час переживає нині наша культура та мистецтво. Але життя триває! Незважаючи на виклики, студенти Тернопільського мистецького коледжу лишень з початком цього навчального року вибороли перші місця на міжнародних конкурсах у Берліні та Будапешті, викладачі підготували та видали свої навчально-методичні розробки для студентів, а викладач мистецької школи випустив альбом найкращих робіт своїх вихованців. Коледж активно готується до відкритого конкурсу вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької та до відзначення 150-річчя від дня народження нашої патронеси. Попереду – ще низка конкурсів, засновниками яких є коледж, і низка – перемог наших студентів на всеукраїнському та міжнародному рівні!»

Щирі вітання усім, хто береже, шанує та примножує українську культуру на народне мистецтво!

Мітки: , ,